Koh Samui


 FAKTA OM KOH SAMUI

Koh Samuis huvudstad Na Thon ligger tre kilometer nerför huvud vägen. I den lilla staden finns det mesta man kan behöva och en uppsjö av restauranger och matmarknader. Båtarna till fastland och öar runt om Koh Samui utgår härifrån. På torget kan man köpa en grillad majskolv för 6 svenska kronor, och shoppingen i butikerna runt om är riktigt bra.Det mesta är billigare här än på andra sidan ön.Nattlivet i Chaweng är bara en halvtimme iväg med taxi om man skulle vara sugen. Även den härliga gågatan i Bo Phut med fantastiska restauranger ligger endast 20 minuter bort.

Lite fakta om Koh Samui: 
Invånarantal: 40 000
Yta: 242 kvadrat km. Koh Samui är Thailands tredje största ö
Telefon: 077
Kommunikationer:
Båt: Bangkok-Koh Samui 11 tim
Flyg: Bangkok-Samui airport 60 min
Buss: Bangkok-Sura Thani 9 tim
Tåg: Bangkok-Surat Thani 12 tim
Klimat: 27 i medeltemperatur
Regnperiod: September till november
Bästa tid att åka: December till juni 

STRÄNDER
Koh Samui har härliga stränder med finkornig sand, Chaweng beach är öns längsta strand med sina 7km. Lamai beach är något mindre och har lite grövre sand. Boh Phut och många andra mindre stränder runt ön har även de lite grövre sand. Under sommaren är stränderna långgrunda pga tidvattnet.
En favorit vi har är Choeng Mon, en lugn strand utan så mycket turister med fantastiskt vatten och fin sand.

SHOPPING

Koh Samui erbjuder fantastisk shopping, där både internationella varor och traditionella Thailändska produkter erbjuds till mycket bra priser.

I Chaweng finns det mesta. I Lamai och andra mindre orter är det lite billigare och lugnare. Nathon som är Koh Samuis huvudstad är thailändarna självas favorit. Det finns även en marknad som flyttar runt på ön. Vår favorit är när den är i Fishermans Village i Bo Phut. På marknaden finns det både mat och all annan shopping man kan tänka sig till billiga priser.

MAT

Restaurangerna på Koh Samui är sannolikt de bästa man kan hitta i Södra Thailand. Tack vare ett mångårigt franskt turistflöde finner man till och med bra viner på de flesta menyer. Något som annars är ovanligt i detta land. Maträtterna har också en påtaglig influens från Vietnam och andra länder i öster. Menyerna är därför ofta mer intressanta och genuina än på andra turistorter. Du kan välja precis vilken prisklass du vill ha på maten. Allt från lyxiga restauranger till billiga thaihak. Båda fantastiskt gott. Och glöm inte matmarknaderna!


Över huvud taget är Koh Samui en ö som inte bara är för turister, utan har ett mycket levande vardagsliv med små städer och byar där de allra flesta kan få den upplevelse de önskar.


Koh Samui Airport
Koh Samuis flygplats ligger på nord östra delen på ön.
www.bangkokair.com

För detaljer kring huset eller för ev. bokning ring 
Mats Johansson 0761166301
eller maila på
mats@palmparkvilla.se

Palmparkvilla 
Leam Yai Beach
Samui